26-08-2012

 

ORHANGAZİ YILDIZ SPOR VE DAĞCILIK KULÜBÜ   SANSARAK                                        KANYONU FAALİYETİ.

 

 

        Bursa Doğader ile beraber gerçekleştirdiğimiz faaliyetimiz  26 Ağustos Pazar günü sabah saat 9 da Cumhuriyet alanından hareketle başladı.

         Bursa’dan  08:30 da hareket eden dostlarımızla saat 10 civarı İznik Adapazarı çıkışında buluştuk. Birlikte hareket ederek Sansarak köyüne ulaştık.Köyden beşyüz metre çıkışta çayırlar bölgesine kadar araçlarla gittik.Burada son hazırlıklarımızı yaparak toplam 96 kişilik katılımcı grubumuzla 1500 m  arazi yolunda yürüyerek sansarak deresindeki değirmene ulaştık.burada 15 dakikalık moladan sonra kanyondaki yürüyüşümüz başladı.

           Orta zorluk derecesinin biraz üstünde sayılabilecek sansarak kanyonundaki zaman zaman bele kadar yükselen su geçişleri ve bazı yerlerdede dere yatağı yamaçlarındaki çok dar geçişleri katılımcıların bazılarına küçük yardımlar gereksede,tamamı geçerek parkuru tamamlama  başarısını gösterdiler.

 

Bütün katılımcıların müthiş zevk aldığı,yeni dostlukların ve ardaşlıkların temelinin atıldığı altı saat süren  faaliyetimizi çayırlıkta bıraktığımız araçlara  ulaştığımızda  başarıyla tamamlamış olduk.

 

 

 

Mehmet Emin Gölge